Public, Hybrid of Multi-Cloud

Bij Jamme hebben we uitgebreide ervaring en expertise met AWS, Google en IBM. Het is onze mening dat er niet één enkele oplossing is die voor iedereen past. Elke aanbieder heeft zijn eigen sterke maar ook zwakkere punten.

Private cloud

Er zullen altijd wensen en eisen blijven bestaan waardoor een groot gedeelte van de applicaties intern zal blijven draaien. Dit kan een juridisch aspect hebben of het is gewoon een gevoelskwestie. Gelukkig zijn de technieken die de cloud aanbieders gebruiken ook beschikbaar voor een eigen datacentrum. Dit maakt het beheer niet alleen eenvoudiger maar dit biedt intern dezelfde flexibiliteit als door de cloud aanbieders wordt geboden.

Hybrid cloud

Als er gebruik wordt gemaakt van dezelfde producten en technieken dan hebben we de mogelijkheid om de lokale omgeving te koppelen aan een cloud provider. Als dan de load op een applicatie te hoog wordt of er tijdelijk een ontwikkel of test omgeving nodig is dan kan er transparant worden geschakeld. De cloud en privé omgevingen worden samen één. Voor tijdelijke extra capaciteit hoeft er dus niet vooraf groot te worden geïnvesteerd.

Multi cloud

Voor de meeste situaties zal de ultieme oplossing bestaan uit een multi-cloud oplossing. De private cloud voor bedrijfskritische applicaties die niet naar buiten mogen. Met een voorkeur voor een grote cloud provider waar men standaard load en sevices offload. Maar daarnaast ook een kleinere cloud oplossing die bijvoorbeeld een speciale ontwikkelstraat of omgeving biedt.

De boodschap is dat als we een goede basis architectuur hebben voor zowel infrastructuur als applicaties dan krijgen we met een goede cloud oplossing veel flexibiliteit. Flexibiliteit die we in een traditionele omgeving niet kennen en waardoor er onnodig veel vertragingen in IT projecten zijn.